- 14 Mart 2022
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Ceyda Artun
- Zorluk: Kolay
- Görüntüleme432
Kullanılacak Ürünler: Hawos Oktagon
Ilık su, maya, sıvı şeker ve zeytinyağınızı karıştırın ve mayanız aktifleşene kadar oda sıcaklığında 15-25 dakika bekletin.
Aktif haldeki maya karışımınızı una ekleyin ve 6 dakika kadar yoğurun. Tuz ve zeytinyağını ekleyip bir 5 dakika daha yoğurun. Yağladığınız bir cam kaseye alın. Mayalama ünitenize yerleştirin ve 60-90 dakika mayalanmaya bırakın.
Mayalanma süresinin sonunda yağladığınız fırın kabına alın ve parmaklarınız ile şekil verin. Üzerine koymak istediklerinizi ekleyin, 40 dakika daha mayalanmaya bırakın.
Fırınınızı 230 dereceye ısıtın. Sıcak fırına focaccianızı atın. Üzeri hafif kızarınca karamelize soğan ekleyin ve 5-6 dakika daha pişirmeye devam edin. Fırından çıkardığınız an zeytinyağı dökün. 15 dakika soğumaya bırakın ve servis edin.
Yorum Yap