Portakallı Zencefilli Granola ve Badem Sütü

  • Görüntüleme
    45

Yapılışı

Granola hazırlanışı:

Bademler, erikler ve portakal küçük küçük doğranır. Tüm malzemeler bir kapta karıştırılır. Dehidratör tepsisi üzerindeki yapışmaz kağıda gevşek şekilde yayılır.
45 derecede yaklaşık 24 saat ya da kuruyana kadar kurutulur. Ara ara tepsi içeriği karıştırılır. Tek başına yenebileceği gibi badem sütü gibi bitkisel sütlerin içinde ya da taze sıkılmış meyve suları içinde güzel bir kahvaltı veya ara öğün alternatifi olur.

Badem Sütü hazırlanışı:

Aktive bademin kabukları yarım saat sıcak suda bekletilip ayıklanır. Bademler ve su blenderde iyice çekilir ve bir tülbent ve süzgeç yardımıyla sütü çıkartılır. Kalan yaş posası pastalarda kullanılabilir ya da kurutulup blenderde çekilerek un haline getirilebilir.

 


Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X