Sütlü Raw Vegan Çikolata Tarifi

vegan çikolata
  • Görüntüleme
    89

 

Beslenme ve Diyet Uzmanı Kevser Başkara ile Defya mutfağında sizlere sağlıklı ve şekersiz bir vegan çikolata hazırladık. Kevser Başkara’nın, Sedona Kurutucu, Blendtec Twister Hazne ve Blendtec Designer 650s Blender kullanarak hazırladığı bu sağlıklı tarife bayılacaksınız!

Yapılışı: Kakao yağı ve Hindistan cevizi yağını benmari usulü ile ayrı kaplarda eritiyoruz. Önceden 6 saat suda bekletilmiş olan kajularımızı yıkayıp süzüyoruz. Üzerine 3 katı kadar su ekledikten sonra Blendtec Blender ile karıştırıyoruz. Oluşan karışımı tülbentten geçirdikten sonra sütümüz hazır hale geliyor. Erittiğimiz kakao ve hindistan cevizi yağını karıştırıyoruz, kakaomuzu yavaş yavaş ekleyerek bir çatal yardımıyla karıştırıyoruz. Bu süreci yavaş yavaş yapmak en pürüzsüz karışımı elde etmek için oldukça önemlidir. Karışımımıza diğer malzemelerimizi de ekleyerek çatalla karıştırmaya devam ediyoruz. Ardından oluşan çikolatamızı kalıplara alıyor ve 2 saat buzdolabında bekletiyoruz. Afiyet olsun.

Afiyet Olsun!

Malzemeler

Malzemeler

Kaju Sütü için Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X