- 9 Ağustos 2019
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Yeşim İlçe
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme703
Yapılışı
Bir gece suda beklettiğimiz hurmaları blenderda püre haline getirip kenara alıyoruz. Fındıkları da blenderda toz haline getirip bir karıştırma kabına alıyoruz.Üzerine kakao ve hurma püresini ekleyip hamur haline getiriyoruz. Karışımı önceden hazırladığımız tart kalıbına eşit bir şekilde yayıyoruz.
Kajuları yumuşamaları için bir gece suda bekletiyoruz. Bu şekilde kremamız daha pürüzsüz olacak. Krema için gerekli olan tüm malzemeleri blendera koyup pürüzsüz bir krema elde edene kadar karıştırıyoruz. Hazırladığımız kremayı tart zemininin üzerine döküyoruz. Ve bir gece -18 derecede tutuyoruz.
Tatlımızı servis etmeden 1 saat önce +4 derece sıcaklığa almalıyız. Bu şekilde biraz çözülmesini sağlıyoruz.
Kakao yağını ve hindistan cevizi yağını benmari (Bain Marie) usulü eritiyoruz. İçine kakao ve agaveyi ekleyip karıştırıyoruz. Bu karışımı tatlımızı zevkimize göre süslemek için kullanıyoruz.
Afiyet olsun 🙂
Yorum Yap