- 9 Ağustos 2019
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Yeşim İlçe
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme588
Yapılışı
Hurma ve inciri yumuşamaları için bir gece suda bekletiyoruz. Daha sonra blenderda püre haline getirip kenara alıyoruz.
Badem, keten tohumu ve yulafı blenderda toz haline getirip karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine tarçın, limon kabuğu, tuz ve püre haline getirdiğimiz hurma ve inciri ekliyoruz. Hazırlağımız hamuru 15-20 dk dinlendiriyoruz.
Önceden püre haline getirdiğimiz incirleri bir kaba alıp üzerine limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırıyoruz.
Hamuru 2 adet kurutma tepsisi kağıdı arasına alıp 1 cm kalınlığında açıyoruz ve yuvarlak kalıpla kesiyoruz. Bu şekilde 46C’de 3-4 saat kurutuyoruz. Kurutma işlemi bittikten sonra arasına incir dolgusunu koyup kapatıyoruz.
Afiyet olsun:)
Yorum Yap