- 16 Mayıs 2023
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Organik Annem
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme323
Rafine Şekersiz Muz ve Karadutlu Dondurma
Yapılışı
Olgun muzun kabuklarını soyalım. 2 ya da 3 parçaya böldükten sonra donduracağımız kaba koyalım. Dondurucuda iyice donana kadar bekletelim.
Siyah dutların sap kısımlarını keselim ve donduracağımız kaba koyalım. Dondurucuda iyice donana kadar donduralım.
Dondurucundan çıkardıktan sonra 5 dk kadar oda ısında bekletelim. Yonanas dondurma makinasının öğütme haznesine donmuş meyveleri biraz muz biraz dut şeklide ilave ederek meyeleri çekelim. Haznenin alt kısmından pürüzsüz kıvamda olan doğal meyve dondurmamız görünecektir.
Servis edeceğiniz kaselere dondurma kaşığı ile porsiyonlayalım. Dilerseniz üzerini çikolata sosu ile süsleyerek sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorum Yap