Kavun Sorbe

  • Görüntüleme
    244

Yapılışı

 

Öncelikle kavunu yıkayalım. Kavunun çekirdekli kısmını çıkaralım. Kavunu içini çıkaralım.
Muzun kabuklarını soyup dilimleyelim.
Dondurucuya kaldıralım. Donuktan sonra dolaptan çıkarıp 5-8 dk oda ısınında bekletelim.
Donmuş meyveleri Yonanas dondurma makinasından sırasıyla geçirelim. Biraz kavun biraz muz olacak şekilde çekiyoruz.
Hazırlanan buzlu püreyi geniş yayvan bir kaba aktarıp dondurucuya kaldıralım. Kavun yapısı itibarı ile sulu olduğu için biraz daha donmaya ihtiyacı vardır.
Eğer farklı meyveler kullanmayı düşünürseniz tekrar dondurmaya gerek yoktur. Daha önceki paylaşımlarımda detaylı anlatmıştım.
Kavun kabuğunu şekillendirelim
Videoda gördüğümüz gibi şekil verdim. Kulaklar için başka bir kavunun kabuklarından yardım aldım. Gözleri içinse siyah zeytinden küçük parçalarla destekledim. Hazırladığım ayıcığı dondurucuya kaldırdım. Sorbeyi içine koyduğumuz zaman daha uzun süre soğuk kalmasını sağlaması açısından önemlidir.
2 saat arayla 2 kez karıştırdım. Ve artık sunuma geçebiliriz.
Dondurucudan çıkardığım sorbeyi dondurma kaşığı ile şekil verdim. Vee mutlu son.

Malzemeler

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X