Yumuşak Ekmek

  • Görüntüleme
    137

Mayalama makinesini 27°C’ye ayarlayın ve su tepsisini ısıtma plakasının ortasına yerleştirin. Tepsiye ¼ bardak (60 ml) su dökün ve rafı tepsinin üzerine koyun.
Orta boy bir kapta, un, su ve mayayı iyice birleştirmek için hamur çırpma telini kullanın. Dinlendirme kabına yerleştirin ve boyutu iki katına çıkana ve kabarcıklı hale gelene kadar 4 saat dinlenmeye bırakın.
Tüm malzemeleri elinizle hamur pürüzsüz hale gelinceye kadar yoğurun. Top haline getirin ve yağlanmış bir kaba koyun.
Hamuru mayalama kabına yerleştirin ve hamurun 1 ½ saat veya boyutu iki katına çıkana kadar mayalanmasını bekleyin.
Şekil verin susam tohumlarını serpin (isteğe bağlı). 27°C’de 45 ila 60 dakika süreyle kabartın. Mayalama süresinin sonuna doğru fırını 205°C’ye önceden ısıtın.
Ekmeği fırına koyun ve 30 ila 35 dakika pişirin.

Malzemeler

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X