Karpuz Kurutulur Mu?
2-3 cm kalınlığında dilimlediğim karpuzları 85°C’de 12 saat Wartmann Kurutucu’da tuttum. Altındaki kurutma kağıdını aldıktan sonra 2 saat daha kuruttum. Sonuç? Kuru et gibi ama
Kurutucuda Sebze Lavaşı
Havuç, Kabak ve Ispanak Lavaşı Yapıyoruz. ✨İpuçları: Sebzelerin kabuklarını atmayın, hepsini olduğu gibi kurutma tepsisine koyun. 6 saat boyunca 45 derecede Wartmann Kurutucu’da kurutun. Kuruyan
Kışlık Sebze Kurutuyoruz🥕
🍅Domates kurutayım diye başladım ama elim değmişken biraz da kabak, biber, havuç ekledim. O kadar sebze küçücük iki kavanoza sığdı ama lezzeti şahane! 😍 Kurutma
Kurutucuda Kuru Dolmalıklar
Malzemeler: 25 – 30 adet kuru sebze (patlıcan, biber, kabak vb.) 2 su bardağı pirinç 2 adet rendelenmiş soğan Yarım çay bardağı nar ekşisi 1
Aromatik Yeşillik Tuzları
Malzemeler: Kaya tuzu Seçtiğiniz taze yeşillikler ve baharatlar (örneğin: maydanoz, dereotu, sarımsak, fesleğen, reyhan, kekik, zeytin otu, biberiye, kuzu kulağı, portakal kabuğu) Yapılışı: Yeşillikleri hazırlayın:
Bitkisel Protein Tozu
Malzemeler 1 paket (500 gr) sarı kırık bezelye 1 yemek kaşığı vanilya 2 yemek kaşığı kakao Bezelyeleri Hazırlama: Bezelyeleri 8 saat suda bekletin. Filizlendirme: Suda