- 28 Şubat 2024
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Hatice Öncel
- Zorluk: Kolay
- Görüntüleme259
Ön maya için:
25g ekşi maya başlangıcı
50g un
50g su
Hamur Malzemeleri:
350g Buğday unu
150g Tam Buğday unu
350g su
100g ön maya
10g tuz
Yapılışı
Tüm unları su ile karıştırın. 1 saat sonra tuzu ve mayayı ekleyin, gluten penceresi oluşana kadar yoğurun.
Hamuru yağlanmış bir kaba aktarın, 45 dakika dinlendirin. İlk katlamayı yapın. 45 dakika ara ile iki defa daha katlama yapın. Hamur mayalanıncaya kadar gerekirse katlamaları tekrarlayın (yaklaşık 5 saat, 26C’de hamurunuz kabarmış olur )
Hamuru şekillendirin ve bir mayalama sepetine (22cm) yerleştirin. Hamuru buzdolabına kaldırın (<4C)
Fırını döküm tencere ile 250C’de 30-45 dakika önceden ısıtın. Hamuru yağlı kağıt üzerine koyun, ekmeğe kesi atın. 250C’de kapalı olarak 20 dakika, ardından açık olarak 200C’de başka 20 dakika pişirin.
Yorum Yap