Glutensiz Çikolatalı Kurabiye

  • Görüntüleme
    517

 

Maya Kitchen’ın özel şefi Özlem Arıkan, sizler için nohut ve pirinçten Hawos Taş Değirmen ile 3 dakikada hazırlanabilen çikolatalı kurabiye hazırladı. Bu sağlıklı yemek tarifini çok seveceksiniz!

Hazırlanışı: Fırını 160 C’ye ısıtıyoruz. Nohut ve pirinci Hawos Taş Değirmen ile ince ayarda çekiyoruz. Kuru malzemeleri orta boy bir kapta karıştırıyoruz. Islak malzemeleri ekleyip yapışkan katıca bir kurabiye hamuru elde ediyoruz. Biraraya gelmez ise belirtilen kadar suyu azar azar birleşene kadar ekliyoruz. Doğranmış çikolataları ekleyip homajen dağılana kadar karıştırıyoruz. İstediğimiz büyüklükte yuvarladığımız kurabiyeleri tepsiye dizip elimizle bastırarak yassıltıyoruz. Fırında 14 dk pişirip çıkarıyoruz. Çıkardığımız kurabiyeleri tel üzerinde soğutuyoruz. Süper hızlı ve nefis!

Afiyet Olsun!

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X