- 19 Haziran 2025
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Dilek Parlak
- Zorluk: Kolay

- Görüntüleme10
En başa yazayım ki, gözden kaçmasın; bu keki diğerlerinden farklı kılan şey, üstteki çıtır katmanı. Mutlaka deneyin, mükemmel bir lezzet, bugüne kadar nasıl da denememişim inanamadım.
Mevsimine göre farklı meyvelerle denemek için çok uygun bir kek tarifi olduğu için kaydetmeyi ve sevdiklerinize göndermeyi unutmayın, anjelik ya da mürdüm eriği ile harika olur 👌🏼
Tarife geçmeden belirteyim, tarifte kullandığım Stand Mikser, Defya Ailesi’nden; Wilfa Probaker Stand Mikser 😊
🥧Çıtır üst tabaka için:
50 g oda ısısında sade yağ (benimki sıcaktan tamamen erimişti 🙈)
100 g kinoa ezmesi ya da herhangi bir glütensiz tahıl unu
50 g file badem
50 g hurma suyu
Tüm malzemeyi karıştırıp, buzdolabına kaldırdım.
🍰Kek hamuru için:
3 yumurta
100 g sade yağ
150 g bitkisel süt ya da yoğurt
180 g hurma suyu
1 limon kabuğu rendesi
1 limon suyu
1 tatlı k. karbonat
180 g karabuğday unu
120 g badem unu
¼ çk tuz
2 adet şeftali
Yapılışı:
Önce şeftalilerin kabuklarını soyup, 8’e böldüm ve bir kenara aldım. Aldığım ilk günden beri neredeyse her gün kullandığım stand mikserimin tel çırpıcılarıyla önce sıvı malzemeleri çırptım. Sonra esnek kenarlı çırpıcıyı takıp kuru malzemeleri de ekledim ve mükemmel bir homojen kıvam elde ettim.
Harcımı dış çapı 26 cm olan kalıbıma döktüm, üstüne şeftali dilimlerini dizdim. En üste de buzdolabından çıkardığım sade yağlı karışımı dikkatlice yaydım. 160 derece önceden ısıtılmış fanlı fırında üst katmanı altın kahverengi olana kadar, 45-50 dk pişirdim.
Fırından çıkardıktan 10 dk sonra kalıptan çıkardım ve üzerine eritritol serptim. 1 saat sonra dilimlediğimde ılık, meyveden dolayı hafif nemli, nefis bir lezzet oldu.
Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun ❤️
Yorum Yap