Acılı Biftek Domates

  • Görüntüleme
    517

Hazırlanışı :

Biz Sriracha sosunu çok seviyoruz. Tariflerimizi oluştururken bu sosu az miktarlarda kullanarak sosun bize kazandırdığı lezzet derinliğinden faydalanmak istedik. Sriracha sosunun ev yapımı ya da organik muadillerini bulabilir, bu sosun yerine tabasco, peri peri, isot gibi alternatifleri deneyebilirsiniz.

Domateslerin saplarını kopartıp, altına keskin bir bıçağın ucuyla çok derin olmayacak şekilde çarpı işareti yapın. Şoklama metoduyla domateslerin kabuklarını soyacağımız için domatesleri uygun bir kaseye alıp, bir başka kaseye bol buzlu soğuk su hazırlayın.

Kettle’da kaynar su hazırlayıp domateslerin üstüne kaynar suyu dökün. Domatesler suyun altında 10 saniye kaldıktan sonra domatesleri hemen buzlu suya aktarın. Soğuk suyun içinde de domatesleri 20 saniye tuttuktan sonra kabuklarını soyun. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri 4 eşit parçaya bölün. İçindeki çekirdekli kısmını bıçakla çıkartıp, fazla suyu kağıt havlu ile silin.

Domateslerin de sığacağı bir kaseye srirachayı, tuzu, ince rendelenmiş limon kabuğunu ve ince rendelenmiş sarımsağı koyup karıştırın. Ardından domatesleri bu kaseye alıp sosun bütün domateslere yayılması için silikon spatula ile karıştırın. Sedona Kurutucu’nun kendi yapışmaz kağıdının serili olduğu bir tepsiye domatesleri sırtları kağıda gelecek şekilde sıra sıra ve de birbirlerine değmeyecek şekilde dizin. Kurutma sürecinin son 6 saati kaldığında domatesleri offset spatula ile ters yüz edin. Kuruttuğunuz domatesleri uygun boyda bir cam kavanoza alıp sıkıştırarak koyup boşlukları dolduracak şekilde zeytinyağı ile kaplayıp saklayabilirsiniz.

Kurutma süresi ve derecesi:
Önce 65 derecede 2 saat sonra 58 derecede 14 saat.

 

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X