Yaş Tarhana Krakeri

  • Görüntüleme
    625

Hazırlanışı :

Cevizlerin suyunu süzün. Kağıt havlu ile fazla suyunu alın. Soğanı soyup 6 parçaya bölün. Kekik yapraklarını saplarından ayırın. Çekirdeklerini çıkarttığınız domateslerin fazla suyunu kağıt havlu ile alın. Soğan, domates, kekik, ceviz, yaş tarhana, karabuğday unu, zeytinyağı ve tuzu sırasıyla blender’ınıza koyup homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Karışımı, 1 adet yapışmaz triflex kağıt serili Sedona Kurutucu tepsisine offset spatula yardımıyla 4 mm kalınlığında yayın.
 
Kurutma süresi ve derecesi: 58 derecede 16 saat kurutun.
 
*Kurutma işleminin yarısına geldiğinizde krakerinizi bıçağın ters tarafıyla 4 cm x 4 cm büyüklüğünde karelere ayırın. Kurutma aşamasının son 5 saati kaldığında krakerlerin tersini çevirin.
 
Raw food kriterlerine uygun kurutmak için: Domatesin ve suyunu süzdüğünüz cevizin üstünde fazla su kalmamasına özen gösterin. Kurutucunuzu 65 derecede 2 saat ve 48 derecede 20 saat olarak ayarlayın. Kurutma işleminin yarısına geldiğinizde krakerinizi bıçağın ters tarafıyla 4 cm x 4 cm büyüklüğünde karelere ayırın. Kurutma aşamasının son 7 saati kaldığında krakerlerin tersini çevirin.

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X