- 29 Ocak 2019
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Melis Aran
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme1.098
Chia tohumunun üstüne 75 gr su ekleyip jöle kıvamını alması için bir saat bekletin. Kajunun, kabak ve ay çekirdeğinin suyunu süzüp, kağıt havlu üstünde kurutup uygun boy bir kaseye alın. Eriklerin çekirdeklerini çıkartıp iki yarıyı da 6 eşit parçaya böldükten sonra yemiş ve çekirdekleri koyduğunuz kaseye ekleyin. Jöleleşmiş chia tohumunu ve hurma suyunu da ekleyip karıştırın. Karışımı Sedona Kurutucu’nun özel kağıdının serili olduğu iki tepsiye yayın.
Kurutma süresi ve derecesi:
Önce 65 derecede 4 saat sonra 58 derecede 20 saat.
*5-6 saat aralıklarla karışımı silikon spatula ile karıştırın.
Raw food kriterlerine göre kurutmak için:
Malzemelerinizi karıştırıp 2 tepsiye yayın ve önce 65 derecede 2 saat sonra 48 derecede 24-30 saat arası kurutun. 5-6 saat aralıklarla karışımı silikon spatula ile karıştırın.
Yorum Yap