Nohut Unu

  • Görüntüleme
    507

Filizlendirme:

Öncelikle nohutları yıkıyoruz. Bir gece boyunca suda bekletiyoruz. Baklagilleri, tohumları ve tahılları filizlendirmek için tasarlanmış olan GEO Filizlendirme Aparatlarımıza baklagillerimizi koyuyoruz ve mutfağımızın serin bir noktasında 2 ile 4 gece arası bekletiyoruz. Bekletme sürecinde nohutları günde 2-3 sefer sudan geçiriyoruz. Nohutları 2 geceden daha uzun süre filizlendirme aparatımızda tutmuyoruz. Nohut ekşimeye çok müsait olduğu için en özenli davranmamız gereken bakliyatların başında geliyor.


Kurutma:

Kurutucuya koymadan evvel son bir kez yıkayıp kağıt havlu üzerinde filizlendirdiğiniz kırmızı mercimeklerin kurumasını sağlayın. Nohut taneleri iri olduğu için ve kurutucunun içinde ekşimemesi için Sedona Kurutucu’nun yapışmaz triflex kağıdını kullanmadan direkt plastik tepsiye filizlenmiş nohutları yayın. Raw food kriterlerine göre kurutmak isterseniz 48 derecede 20-28 saat arası kurutun. Daha kısa süreli bir kurutma için 55 derecede kurutmaya başlayarak, ortalama 20 saat kadar sonra baklagili kontrol ettiğinizde hazır olduğunu düşünüyorsanız ürününüzü kurutucudan alabilirsiniz. Filizlendirilmiş nohutlar tamamıyla kurudukları zaman çok sert olacaklar. Tamamıyla kuruyup kurumadığını kuruttuğunuz malzemeyi çiğnemeye çalışarak anlayabilirsiniz.


Un Yapmak İçin:

Kuruduğundan kesinlikle emin olduğunuz filizlendirilmiş mercimeklerinizi Personal Blenderınızın uygun bir haznesine koyun ve un kıvamına gelene kadar çekin. Unlarınızı hava almayan saklama kabında oda sıcaklığında saklayın.

Kullanım Alanları:

Sebze köfteleri, tuzlu krakerler, falafel, humus ve smoothie yaparken filizlendirilmiş bakliyat unlarınızı kullanabilirsiniz.

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X