- 29 Ocak 2019
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Melis Aran
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme595
Filizlendirme:
Öncelikle maş fasulyeleri yıkıyoruz. Bir gece boyunca suda bekletiyoruz. Baklagilleri, tohumları ve tahılları filizlendirmek için tasarlanmış olan GEO Filizlendirme Aparatlarımıza baklagillerimizi koyuyoruz ve mutfağımızın serin bir noktasında 2 ile 4 gece arası bekletiyoruz. Bekletme sürecinde fasulyeleri günde 2-3 sefer sudan geçiriyoruz. Maş fasulyeleri 3-4 gece boyunca filizlendirebiliriz.
—
Kurutma:
Kurutucuya koymadan evvel son bir kez yıkayıp kağıt havlu üzerinde filizlendirdiğiniz maş fasulyelerin kurumasını sağlayın. Maş fasulyesi için Sedona Kurutucu’nun yapışmaz triflex kağıdının serili olduğu tepsileri kullanın. Filizlendirdiğiniz fasulyeleri üst üste gelmemesine özen göstererek tepsilere yayın ve Raw food kriterlerine göre kurutmak isterseniz 48 derecede 20-28 saat arası kurutun. Filizlendirilmiş fasulyeler tamamıyla kurudukları zaman çok sert olacaklar. Tamamıyla kuruyup kurumadığını kuruttuğunuz malzemeyi çiğnemeye çalışarak anlayabilirsiniz.
—
Un Yapmak İçin:
Kuruduğundan kesinlikle emin olduğunuz filizlendirilmiş maş fasulyelerinizi Personal Blenderınızın uygun bir haznesine koyun ve un kıvamına gelene kadar çekin. Unlarınızı hava almayan saklama kabında oda sıcaklığında saklayın.
—
Kullanım Alanları:
Sebze köfteleri, tuzlu krakerler, falafel, humus ve smoothie yaparken filizlendirilmiş bakliyat unlarınızı kullanabilirsiniz.
Yorum Yap