- 29 Ocak 2019
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Melis Aran
- Zorluk: Kolay
- Görüntüleme1.039
Hazırlanışı :
Balıkçınızdan fileto somonu derisi üstünde kalacak şekilde 1⁄2 cm kalınlığında şeritler halinde kesmesini isteyin. Bir limon ve bir portakalın kabuklarını beyazlarını almayacak şekilde, ince bir rendeyle rendeleyin. Her iki limon ve portakalın suyunu sıkıp süzün. Dereotunu yıkayıp salata kurutucuda kurutun.
Meyve sularına kabukları, tuz ve hardal tohumunu uygun büyüklükte bir kaba alın ve dilimlenmiş somonları, marinasyon sıvısının içinde kalacak şekilde dizin. En üste dereotunu koyup kabınızı streçleyip buzdolabında 4-6 saat kadar bekletin.
Somonu oda sıcaklığına gelmesi için, Sedona Kurutucu’ya koymadan bir saat önce buzdolabından çıkartın. Dilimleri sostan çıkartırken kağıt havlu üzerine koyun ve iyice kurutun. Portakal
ve limon kabuklarının ve dereotu parçacıklarının balığın üstünde kalmamasına dikkat edin. Dilimleri birbirinin üzerine gelmeyecek şekilde Sedona Kurutucu’nun tepsisine dizin ve kurutucuya koyun.
Kurutma süresi ve derecesi:
Önce 75 derecede 2 saat sonra 65 derecede 3 saat.
*Bu kurutma süresi balığınızın kalınlığına göre değişecektir. Lütfen son 1 saatte balığın durumunu kontrol edin.
Yorum Yap