Hafif ve Lezzetli Fit Pancake I Fermente Karabuğdaydan Pancake Yapmak!

  • Görüntüleme
    438

 

Ceyda Artun ile Defya mutfağında sizlere sağlıklı tarifler hazırladık. Ceyda Artun, Blendtec 575 Classic ile sizlere hafif ve lezzetli fermente karabuğdaydan pancake hazırladı. Bu kilo aldırmayan pancake tarifine bayılacaksınız!

Hazırlanışı: 1 kap çiğ karabuğdayı 1 gece suda bekletin (8 saat), süzüp yıkadıktan sonra su ile Blendtec Blenderda pürüzsüz olana kadar öğütün. Cam bir kaseye alın ve üzerine bir tülbent ile örtüp Brod and Taylor fermantasyon ünitesinde 37 derecede 8-10 saat fermente edin. Sürenin sonunda içerisine kalan malzemeleri ekleyin ve hindistan cevizi yağı ısıttığını tavanızda minik yuvarlak pancakeler oluşturarak pişirin.

Pekmez Sos Hazırlanışı: Tüm malzemeleri bir sos tenceresine alın. Pekmezi biraz kaynatın ve aromatiklerle birlikte soğumaya bırakın.

Karamelize Muz Hazırlanışı: Muzlarınızı esmer şeker ile karıştırın ve bir tavada karamelize olana kadar çevirerek pişirin.

Bir araya getirme: Pancakelerinizin üzerine karamelize muz, pekmez ve ceviz gezdirerek servis edin.

Afiyet Olsun!

Malzemeler

Pancake Hamuru Malzemeleri

Pişirmek için

Pekmez Sos

Karamelize Muz

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X