- 10 Ekim 2022
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Ceyda Artun
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme336
İlk önce pirincimi haşladım. Soğurken içine soya sosu, biraz zeytinyağı, tuz, frenk soğanı, çörek
otu karıştırdım.
Tofu, havuç ve kapya biberlerimi ince uzun, salatalıklarıma sığacak gibi kestim.
Yanına fıstık ezmesi satay sos hazırladım. Bunun için; 1 kap fıstık ezmesi, 1/2 kap bitkisel süt, 2
yemek kaşığı pekmez, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı susam yağı, 1 limon suyu ekledim.
Hepsini pürüzsüz olana kadar karıştırdım.
Salatalıklar için mucize lurch oyucuyu kullandım. Salatalığımın kalınlığına göre doğru başlığı
seçerek içlerini oydum. İçlerine biraz mayonez sıktım, sonra pirinci salatalığın bi tarafına
yaslayarak doldurdum. Diğer tarafına tofu, havuç ve biberleri şef cımbızım ile dibe kadar ittim.
Salatalıklarımı dilimleyip sosa batırarak servis edilmeye hazır hale getirdim.
Yorum Yap