Patates Kereviz Gratin

  • Görüntüleme
    393

Patates ve kerevizleri lurch catto veya lurch mandolin kullanarak ince ince dilimleyin.
Hindistan cevizi sütü, sebze suyu, soğan sarımsak ve aromatikleri, soğan ve sarımsak yumuşayana kadar 15-20 dakika pişirin. Pişen sosun içinden kekik ve biberiyeyi çıkarıp Blendtec blenderınızda pürüzsüz hale getirin.
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
Fırın tepsinizi yağlayın. İnce kestiğiniz sebzelerinizin arasına sosunuzdan, parmesan, tuz, karabiber serperek dizin.
Alüminyum folyo ile kapatıp ısıttığınız fırında 45 dakika 1 saat kadar pişirin. Patatesleriniz yumuşayınca üzerine en sevdiğiniz peynirden gezdirip 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
İlk pişirmeyi bir gün önceden yapıp buzdolabında bekletebilirsiniz.

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X