Vegan Sebzeli Lazanya

  • Görüntüleme
    367

 

Yapılışı; tüm bolonez sos sebzelerini incecik kesin ya da robottan geçirin. Zeytinyağında soğan ve sarımsağı kavurun. Sebzeleri ekleyip karıştırın. Domates sos ve baharatları ekleyip kaynamaya bırakın. Kısık ateşte en az 1 saat pişirin. Gerekirse Arada su ilavesi yapın.
Beşamal sos ;
Süte karanfil, defne yaprağı ve sarımsağı ekleyip ısıtın. Unu yağda kavurun, rengi dönmesin. Sütü süzerek azar azar ekleyip karıştırın. Kıvamı koyulaşana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. En son kalan malzemeleri ekleyip karıştırın.
Fırın kabına biraz yağ ekleyip beşamel sosu inececik sürün. Patates lazanyaları ekleyin, tekrar beşamel sos ve bolonez sosu ekleyin. Bu işlemi 3 kez tekrar ederek lazanya katlarını oluşturun. En son lazanya üstüne beşamel ekleyip kekik ile süsleyin.
180’de 50dk pişirin. Kesmek için soğumasını bekleyin.

Malzemeler

Lazanya

Bolonez Sos

Beşamel Sos

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X