- 19 Şubat 2024
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Sibel Demirören
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme107
🪄Ben ön maya kullandım ; akşamdan hazırladım ,
Vaktiniz yoksa aynı gün de 1 paket kuru maya ile yapabilirsiniz.
🫗Tüm ölçüleri aynı bardakla yaptım.
🌿Ön maya için;
•1 su bardağı ılık su
•1 yemek kaşığı instant veya kuru maya
•1 su bardağı glütensiz sorgum unu
🥣 Hepsini kavanozda pürüzsüz karıştırıp , ağzını kapatıp ; 1 saat @defyaailesi Brod and Taylor Hamur mayalama makinemde 27 derecede mayalandırıp, cihazı kapatıp gece boyunca içinde bıraktım. Havalar sıcakken ön mayamı buzdolabına kaldırıyorum.
Glutensiz Ekmek Malzemeleri;
☆1 su bardağı glutensiz çiğ karabuğday unu
☆1 su bardağı glutensiz Amaranth unu
☆1 su bardağı glutensiz Sorgum unu
☆1 su bardağı glutensiz nişastalı karışım veya Tapyoka
☆2 ölçü (tatlı kaşığı)psyllium
☆1 çay kaşığı tuz
☆2 yk zeytinyağı
☆ 2 su bardağı ılık su ( 2. bardağı kullanırken hamurun durumuna göre ekleme yapalım)
🌿İç dolgu için ;
• 1 büyük dal pırasa
•Tuz , baharat
•Sotelemek için ; zeytinyağı veya tereyağı
🌿İç dolguyu yaymadan önce ;
Açtığım hamura zeytinyağlı biberiyeli/ kekik de olur karışım hazırladım.
🔪Mutfakta doğrama ve karıştırma işlerimde bana aşırı kolaylık sağlayan @defyaailesi #lurchdoğrayıcı Mixer Müsli ile pırasamı doğrayıp soteledim.
Tuz, karabiber ekleyip altını kapattım.
Yorum Yap