Pırasalı Esmer Glutensiz Ekmek

  • Görüntüleme
    101

🪄Ben ön maya kullandım ; akşamdan hazırladım ,
Vaktiniz yoksa aynı gün de 1 paket kuru maya ile yapabilirsiniz.
🫗Tüm ölçüleri aynı bardakla yaptım.

🌿Ön maya için;
•1 su bardağı ılık su
•1 yemek kaşığı instant veya kuru maya
•1 su bardağı glütensiz sorgum unu

🥣 Hepsini kavanozda pürüzsüz karıştırıp , ağzını kapatıp ; 1 saat @defyaailesi Brod and Taylor Hamur mayalama makinemde 27 derecede mayalandırıp, cihazı kapatıp gece boyunca içinde bıraktım. Havalar sıcakken ön mayamı buzdolabına kaldırıyorum.

Glutensiz Ekmek Malzemeleri;
☆1 su bardağı glutensiz çiğ karabuğday unu
☆1 su bardağı glutensiz Amaranth unu
☆1 su bardağı glutensiz Sorgum unu
☆1 su bardağı glutensiz nişastalı karışım veya Tapyoka
☆2 ölçü (tatlı kaşığı)psyllium
☆1 çay kaşığı tuz
☆2 yk zeytinyağı
☆ 2 su bardağı ılık su ( 2. bardağı kullanırken hamurun durumuna göre ekleme yapalım)

🌿İç dolgu için ;
• 1 büyük dal pırasa
•Tuz , baharat
•Sotelemek için ; zeytinyağı veya tereyağı

🌿İç dolguyu yaymadan önce ;
Açtığım hamura zeytinyağlı biberiyeli/ kekik de olur karışım hazırladım.

🔪Mutfakta doğrama ve karıştırma işlerimde bana aşırı kolaylık sağlayan @defyaailesi #lurchdoğrayıcı Mixer Müsli ile pırasamı doğrayıp soteledim.
Tuz, karabiber ekleyip altını kapattım.

Malzemeler

Ön maya için

Glutensiz Ekmek Malzemeleri

İç dolgu için

İç dolguyu yaymadan önce

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X