- 28 Şubat 2024
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Sibel Demirören
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme147
Malzemeler ;
2 adet büyük boy pancar
Zeytinyağı
1 diş sarımsak 🧄
Tuz , karabiber
🥣Üzeri için ; 2-3 yemek kaşığı sarımsaklı veya sade yoğurt
🍝Bolonez Sos için ;
100 gr kıyma
Zeytinyağı
1 adet domates
Tuz , baharat ..
✨Ev yapımı Yoğurt ;
3 lt çiğ süt 🥛 jersey kullandım
Ev yoğurdu mayası
(1 litre için 1 Yk maya )
🍶Sütü kaynamaya başlayınca kepçeyle havalandırdım . Derece kullanmadan soğuttum alışık olduğum için ,,isterseniz kullanabilirsiniz,
Serçe parmağımı 7 saniye içinde tutabildiğimde
mayaladım ve kaplara paylaştırdım . @defyaailesi #brodandtaylor mayalama ünitemde 49 derecede 1 saat ; 30 derecede 2 saat beklettim ve yoğurdum olmuştu; taze halini kullandım ; mayaladıktan sonra buzdolabında kapak açık 12 saat bekletiyorum normal şartlarda, daha da katılaşıyor ✨
•Pancarları #lurchspiralsebzedoğrayıcı ile spagetti şeklinde doğradım ;
Zeytinyağında baharatlarını ekleyip soteledim .
•Makarnamın sosu için kıymayı kavurdum ve #lurchmüslielrondosu ile domateslerimi doğrayıp , baharatları da ekleyip pişirdim .
•Tüm malzemeleri buluşturdum ve hamur kullanmadan sebzenin kendisiyle oluşan makarnamın tadına vardım🍝yapması anlatmaktan daha kısa 🙂 Denemeniz tavsiyem ❤️Afiyet şifa olsun
Yorum Yap