- 29 Şubat 2024
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Nilüfer Uysal
- Zorluk: Kolay
- Görüntüleme314
1 demet buğday çimi
1.5 su bardağı zeytinyağı
Maş fasulyelerimin hemen ardından buğdaylarımı çimlendirdim, nasıl güzel ve upuzun büyüdüler. İzlemek bile şifa oldu. 😍
Her gün buğday çimi suyu içtik (onu nasıl yaptığımı da paylaşacağım 👍), salatalara ekledik, bereketlendikçe bereketlendi. Son çimlerin yarısı ile de bu yağı yaptım, sizlerle de paylaşmak istedim.
Buğday çimi glüten içermez! Yüksek oranda vitamin, mineral içeriği, antioksidan değerleriyle süper besinler grubundadır.
Buğday çimlerini 1.5 dakika kadar haşlayıp zeytinyağı ile birleştirdim ve süzülmesini bekledim. Elde ettiğim yağlı buğday çimi suyunu salatalarda sos olarak kullandım.
Yapacaklara şimdiden kolay gelsin, afiyet, şifa olsun. 🙏
Yorum Yap