Karakterli Erik Pestili
Hazırlanışı: Erik pestili bu tarifler içinde karakteristik özellikleri en belirgin olan pestilimiz. Diğerlerine oranla daha az tatlı; baharatlarla aroması zenginleştirilmiş olduğu için kullanım alanı farklılık
Tarhunlu Armut Pestili
Hazırlanışı: Armut hızlı karardığı için, tencereye koyduğunuz suyun kaynaması yakınken armutların kabuğunu soyup, çekirdeklerini çıkartıp 4 eşit parçaya bölün. Kaynayan suyunuza bir dilim limon ile
Cezeryemsi Pestil
Hazırlanışı: Havuçları soyup 1,5cm kalınlığında kesin, kaynayan suya atıp, zamanlayıcınızı 10 dakikaya kurun; 10. dakikada havuçlara çekirdeklerini çıkarttığınız kayısıları da ekleyin ve 4 dakika daha
Şeftali Pestili
Bu miktarda şeftaliyi 2 tepsiye yaymak gerekecek, dolayısıyla bir tepsiyi isterseniz tarçın veya sevdiğiniz bir baharat ile aromalandırabilirsiniz. Hazırlanışı: Şeftalilerin çekirdeklerini çıkartıp 4’e bölün ve