Tarhunlu Armut Pestili

  • Görüntüleme
    469

Hazırlanışı:

Armut hızlı karardığı için, tencereye koyduğunuz suyun kaynaması yakınken armutların kabuğunu soyup, çekirdeklerini çıkartıp 4 eşit parçaya bölün.
Kaynayan suyunuza bir dilim limon ile birlikte armutları atın ve 5 dakika kaynatıp hemen bol buzlu su ile şoklayın.

Armutlar soğurken armutları pişirdiğiniz suyun içine tarhunları atın. Tarhunu kaynayan suda sadece 10 saniye kadar tutup armutların yanına alın. Her iki malzemeyi de soğur soğumaz sudan çıkartın ve kağıt havlu ile kurulayın.

Armut ve tarhunları blendera koymadan önce tartın, ağırlığına göre %10 oranında bal -vegan alternatif için aynı oranda agave- ekleyin. (1kg armut şoklandıktan sonra 650gr kadar geliyor olmalı.)

Karışımı süzgeçten geçirip Sedona Combo’nun yapışmaz kağıtlarının (triflex sheet) serili olduğu tepsilere, kenarlarından 1’er cm pay bırakarak 1/2cm kalınlığında, offset spatula yardımıyla yayın.

Kurutma süresi ve derecesi:
Önce 65 derecede 4 saat ve 55 derecede 16 saat.

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X