Aromatik Sebze Çeşnisi

  • Görüntüleme
    304

Tüm malzemelerimizi dilimleyip @defyaailesi sedona kurutucu raflarına yerleştiriyoruz ben araya bir tepsi domates ve 1 tepside kayısı iliştirdim önce domateslerim ardından kayısılarım kurudu onları önden aldım soğan ve diğer sebzeler ayarladığım derecede kurumaya devam etti.
Sebzelerimi iki fazla kuruttum ilk fazla 62 derece 3 saat, 2.faz ise 48 derece 18 saatte
(Isı derecesi ve zaman ayarı bulunduğunuz bölgeye göre farklılık gösterebilir)

Kuruyan sebzeleri mi @defyaailesi blendtec blendırıma alarak kaya tuzunu ekleyip istediğim kıvama gelene kadar incelttim içine besin değerlerini arttırmak için 2 kaşık susam ekledim hepsini karıştırdım.
Soğan sarımsaklı çeşnim artık tüm soslarım, çorbalarım yemeklerim için hazırdır.

Bu arada kuru domateslerden yeni tarifler çıktı kayısı kurularımı da yanımda taşımalık olarak
kavanozladım.
Laf aramızda asla kokuları birbirine sinmiyor👍 bu bilgi de burada dursun😉

Malzemeler

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X