- 12 Mart 2025
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Cansu Elter
- Zorluk: Kolay

- Görüntüleme12
Malzemeler
- 1 paket (500 gr) sarı kırık bezelye
- 1 yemek kaşığı vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
Bezelyeleri Hazırlama:
Bezelyeleri 8 saat suda bekletin.
Filizlendirme:
Suda bekleyen bezelyeleri süzün ve iyice yıkayın.
GEO Filizlendirme kavanozuna koyun. Eğer özel bir filizlendirme kavanozunuz yoksa, temiz bir kavanoza koyup üzerine tül örtün (kapak kullanmayın).
Kavanozu 45 derece eğimli bir şekilde ters çevirin ve karanlık bir ortamda üzerini bir örtüyle kapatın.
Her 8 saatte bir süzgece dökerek yıkayın ve tekrar kavanoza koyun.
Yaklaşık 1,5 gün içinde bezelyeler filizlenecektir.
Kurutma:
Filizlenen bezelyeleri 45°C’de 8-12 saat boyunca kurutun.
Bezelye Proteini Tozu Yapımı:
Kuruttuğunuz bezelyeleri kakao ve vanilya ile birlikte blender’dan geçirin.
Tüketim Önerisi:
Spor sonrası veya bir öğün yerine, 2 yemek kaşığı bezelye proteini tozunu 1 su bardağı su veya süt ile karıştırarak tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Yorum Yap