- 28 Ocak 2019
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Melis Aran
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme1.455
Hazırlanışı :
Ay çekirdeğini bir gece öncesinden suya koyun. Kullanacağınız zaman suyu süzün. Keten tohumunu, üzerine 90 gr su ilave ederek Blender’ınızın baharat öğütme haznesinde jöle kıvamına gelene kadar karıştırın. Ispanak ve karalahanayı yıkayıp salata kurutucuda kuruttuktan sonra kabaca doğrayın. Soğanı 4’e bölün.
Bütün malzemeyi blender’ınıza koyup homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Karışımı Sedona Kurutucu’nun özel yapışmaz kağıdını (triflex sheet) serdiğiniz 2 tepsiye yayıp 58 derecede 18 saat kurutun. Kurutma aşamasının yarısında krakerinizi bıçağın ters tarafıyla
4 cm x 4 cm büyüklüğünde karelere ayırın ve krakerlerin tersini çevirin.
Raw food kriterlerine uygun kurutmak için:
Ispanak ve karalahananın yıkandıktan sonra salata kurutucusu ile fazla suyunun alındığına emin olun.
65 derecede 2 saat arkasından 48 derecede 20 saat krakerinizi kurutun. Kurutma işleminin yarısına geldiğinizde krakerinizi bıçağın ters tarafıyla ya da makasla 4 cm x 4 cm büyüklüğünde karelere ayırın. Kurutma aşamasının son 5 saati kaldığında krakerlerin tersini çevirin.
Yorum Yap