- 28 Ocak 2019
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Melis Aran
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme473
Hazırlanışı :
Chia tohumlarının üzerine 35 gr su koyup jöle kıvamına gelmesi
için 1 saat bekletin. Blender’ınızın baharat öğütme haznesine keten tohumunu 35 gr suyla birlikte koyup jöle kıvamı alana kadar karıştırın. Pazı yapraklarının saplarını ucundan kesip, pazıyı iyice yıkayın, salata kurutucuda yaprakları kurutun. Pazıları 1,5 cm genişliğinde uzun şeritler halinde kesip orta boy bir kaseye alın. Soğanı soyup
4 eşit parçaya ayırın. Sarımsağın kabuğunu soyun. Çeri domatesleri uzunlamasına dört eşit parçaya bölün ve minik bir kaseye alın.
Kaju kreması için:
Suda beklemiş kajuyu, suyunu süzüp blender’ınızın baharat öğütme haznesinde 25 gr su ve 10 gr zeytinyağı ile pürüzsüz bir ezme kıvamına gelene dek karıştırın. Domatesler dışında bütün malzemeleri blender’a koyun, 2 dakika boyunca karıştırın. Püre kıvamına
gelen malzemeleri uygun bir boy kaseye alın, domatesleri de ilave edip silikon spatula ile karıştırın. Karışımı 2 tepsiye özel kurutma kağıtlarının üstüne 4 mm kalınlığında eşit kalınlıkta yayın. Kurutma işleminin yarısına geldiğinizde krakerinizi bıçağın ters tarafıyla
4 cm x 4 cm büyüklüğünde karelere ayırın. Kurutma aşamasının son
5 saati kaldığında krakerlerin tersini çevirin.
Kurutma süresi ve derecesi:
Önce 65 derecede 2 saat sonra 58 derecede 14 saat.
Raw food kriterlerine uygun kurutmak için:
Kurutucunuzu 65 derecede 2 saat ve 48 derecede 20 saat olarak ayarlayın. Kurutma işleminin yarısına geldiğinizde krakerinizi bıçağın ters tarafıyla 4 cm x 4 cm büyüklüğünde karelere ayırın ve krakerleri offset spatula ile tersini çevirerek kurutmaya devam edin.
Yorum Yap