- 25 Nisan 2020
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Elif Ezgi Uzmansel
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme645
Sağlık koçu @elifezgiuzmansel’den laktozsuz, vegan ve akışkan harika bir cheddar peyniri alternatifi.
Hazırlanışı
Havuç ve kaju, 1 litre suda yumuşayana kadar pişirilir. Suyun bitmemesi gerekiyor. Piştikten sonra, suyu kullanılmak üzere bir kenara alınarak, süzülür.
Ilınması beklenen havuç ve kaju Dynapro blendere konur ve üzerlerine diğer malzemeler eklenir. Pişirme suyundan istenen akışkanlık derecesine göre göz kararı bir miktar malzemelere ilave edilir. Nihai ürünün fazla cıvık olmasını engellemek için, bu pişirme suyundan başta çok az konup, blender çalışırken kıvama göre azar azar ekleme de yapılabilir. Blender 3 dakikaya ayarlanıp önce düşük hızda, sonra daha hızlı çalıştırılır.
Cheddar peyniri alternatifiniz servise hazırdır.
Yorum Yap