Çikolatalı Narlı ve Cennet Hurması

  • Görüntüleme
    170

ÇİKOLATALI NARLI VE CENNET HURMASI🌿
Sonbahar, kış aylarında güneşli günlerin azalması ile enerjimiz düşer mutluluk hormonları azalır tam bu noktada enerji kaynağı, bağışıklık güçlendirici turuncuları, kırmızıları sunar tabiat bize🙏

Özellikle turuncu sebze meyvelerde bulunan beta karoten A vitamini öncüsüdür. A vitamini gün ışığına maruz kaldığınızda daha etkili bir şekilde dönüşür.
Bu nedenle, beta karoten içeren besinleri gündüz zamanlarında tüketmek, A vitamini ihtiyacınızın karşılanmasına yardımcı olabilir.

İstisnalar kaideyi bozmaz diyerek normalde ilk öğün ardına eklediğim meyveleri bu kez son öğün ardına iliştirerek soframa renk katmayı seçtim🧡

2 olgun cennet hurması
50 gr %100 bitter çikolata
Yarım ayıklanmış nar ve üzeri için limon kabuğu zest

Cennet hurması ve benmari usulü erittiğimiz çikolatamızı @defyaailesi #blendtec blenderımız da şıp diye blend edip içine ayıkladığımız narlarımızı ilave edip kalıba alıyoruz 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarıyoruz üzerine limon kabukları ve birkaç tane nar ile servis ediyoruz.

Cennet hurması, çikolata, nar ve limon kabuklarının uyumu tek kelimeyle şahaneydi kesinlikle tavsiyemdir zamanı geçmeden mutlaka deneyiniz😊

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X