Dondurmalı Izgara Şeftali

  • Görüntüleme
    265

🔪Hazırlanışı
-Orta sertlikte bir şeftaliyi ikiye kesip çekirdeğini çıkarın.
-Şerbet kıvamındaki sosu bir kapta hazırlayıp, şeftalinin her yerine sürün ve 15dk içinde bekletin. Tabağa koyunca dengede durması için şeftalinin yuvarlak kısımlarını azıcık kesebilirsiniz.

-Izgara yapmaya uygun bir tavada, iç kısmını kızarana kadar, arkasını da 2 dk pişirin. Izgara olurken kapak kapatırsanız içi de yumuşar daha güzel olur.

-Şeftalinin ılınmasını beklerken dondurmayı hazırlayabilirsiniz. Donmuş meyveleri Yonanas’a koymadan önce oda sıcaklığında 5-6 dakika bekletin.

-Sıralama olarak önce 1 muz, sonra şeftali ve badem ezmesi, en son da kalan diğer muzu ekleyerek dondurmanızı hazırlayın.

-Tatlınızı hazırladıktan sonra kalan dondurmayı buzlukta bekletebilirsiniz. Yemeden 10 dk önce buzluktan çıkarmanızı öneririm.

Malzemeler

Izgara Şeftali Malzemeler

Dondurma Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X