Evde Çin Turpu ile Spring Roll Tarifi! I Sağlıklı Reçeteler

  • Görüntüleme
    472

 

Ceyda Artun ile Defya mutfağında sizlere sağlıklı tarifler hazırladık. Ceyda Artun, Lurch Yaprak ve Sebze Doğrayıcısı Catto ile sizlere Çin Turpu ile Spring Roll hazırladı. Bu hafif ve lezzetli yemeğe bayılacaksınız!

Hazırlanışı: Turplarınızı Lurch yaprak kesici kullanarak kesin ve eşit boylara getirin. Havuçlarınızı Lurch rendenin kalın rendesi ile rendeleyin. Kırmızı lahana için Lurch rendenin dilimleme bıçağını kullanın. Dilimlediğiniz lahanaları biraz tuz ile ovun.Avocadonuzu önce yarıya bölün. Kabuğundan bir kaşık kullanarak ayırın ve dikine ince ince dilimleyin. Dilimlerinizi biraz tuz ve limon suyu ile kaplayın. (Limon avokadonun oksitlenmesini engelleyecektir.) Kapya biberlerinizi ince uzun şeritler halinde doğrayın. Taze soğanlarınızı ince ince kıyın. Tüm malzemelerinizi turp yapraklarının içerisine yerleştirerek sıkı sıkı sarın. Fıstık ezmesi satay sos ile servis edin.

Fıstık Ezmesi Satay Sos Hazırlanışı: Tüm malzemeleri blendtec twister hazne kullanarak karıştırın.

Hardal Tohumu Filizi Hazırlanışı: Hardal tohumlarınızı bir gece içme suyunda bekletin. Filizlendirme sürecine başlayacağınız gün, Geo Filizlendirme aparatı tepsisini 20-25 dakika suda bekletin. Suda beklettiğiniz tohumları duruladıktan sonra filizlendirme tepsinize yayın. Direkt gün ışığı almayan ancak aydınlık bir yerde beklemeye bırakın. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez tepsinin üzerinde durulayın. 3 gün sonunda filizleriniz yemeye hazır halde olacaktır. Buzdolabında bir kavanozda saklayabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Malzemeler

Malzemeler

Fıstık Ezmesi Satay Sos Malzemeleri

Hardal Tohumu Filizi

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X