Glutensiz Kedi Dili Bisküvili Tiramisu

  • Görüntüleme
    260

İlk olarak @defyaailesi komo un değirmenimde sorgum tohumunu, un haline getirerek başladım. Yumurta sarıları ile beyazlarını ayırdım. Beyazlarını, içine 1 çimdik tuz ekleyerek kar gibi oluncaya dek çırptım. Sarılarına tatlandırıcıyı ekledim ve beyazları söndürmeden katlayarak ikisini bir araya getirdim. İçine elekten geçirdiğim unumu da ekledim ve sıkma torbasına aldım. Yağlı pişirme kağıdı serdiğim tel ızgaranın üstünde altına fırın tepsisi koyarak önceden ısıttığım fırında 160 derecede turboda yaklaşık 10-12 dakika pişirdim.

Püf noktası ❗️
✔️Altları da üstleri de beyaz kalmalı
✔️Tiramisu gibi bir tarifte kullanacaksanız 160 derecede 10-12 dakika
✔️Kedi dili bisküvisi olarak kıtır kıtır yemek istiyorsanız 170 derecede 7-8 dakika pişirin ve soğuyuncaya kadar fırının içinde bekletin❗️

Önceden dondurucuda soğuttuğum metal bir kasede h.cevizi kremasını güzelce çırptım. Ayrı bir kapta peyniri, sıvı tatlandırıcıyı ve kahveyi homojen bir kıvam alıncaya kadar çırptım. Kremayı da bir spatula ile ekledikten sonra kabımın içine önce kremadan ekledim sonra kahve ile ıslattığım kedi dillerimi ve üstlerine tekrar krema ekleyerek tiramisumu hazırladım. 1 gece buzdolabında beklettikten sonra ertesi gün üstlerine kakao serperek servis ettim.

Afiyet olsun❗️

Malzemeler

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X