Glutensiz Muzlu Kek

  • Görüntüleme
    734


Revna Çakır’ın (@revnasarigul) Defya mutfağında sizler için hazırladığı sağlıklı ve glutensiz Glutensiz Muzlu Kek tarifi sizlerle. Bu lezzetli ve sağlıklı atıştırmalık tarifini çok seveceksiniz.

 

  1. Blendtec Pro 800’e sırasıyla 2 adet muzu, iki yumurtayı ve zeytinyağını ekleyerek blend ediyoruz.
  2. Püre kıvamını elde edince sırasıyla çiğ karabuğday ununu, badem ununu, hindistan cevizi şekerini, tarçını ve kabartma tozunu ekliyoruz. Blendtec’i hamur döngüsünde çalıştırıyoruz ve kek harcımızı son haline getiriyoruz.
  3. Önceden yağlamış olduğumuz kek kalıbımıza kek harcımızı boşaltıyoruz ve bir adet muzu ortadan ikiye bölerek kek harcının üzerine yerleştiriyoruz.
  4. Önceden ısıtılan fırında 170cde 20- 25 dk boyunca pişiriyoruz,

Afiyet olsun!

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X