- 6 Nisan 2021
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Revna Çakır
- Zorluk: Kolay
![](https://tarif.defya.com.tr/wp-content/uploads/2021/06/muzlu-kek-scaled.jpg)
-
Görüntüleme718
Revna Çakır’ın (@revnasarigul) Defya mutfağında sizler için hazırladığı sağlıklı ve glutensiz Glutensiz Muzlu Kek tarifi sizlerle. Bu lezzetli ve sağlıklı atıştırmalık tarifini çok seveceksiniz.
- Blendtec Pro 800’e sırasıyla 2 adet muzu, iki yumurtayı ve zeytinyağını ekleyerek blend ediyoruz.
- Püre kıvamını elde edince sırasıyla çiğ karabuğday ununu, badem ununu, hindistan cevizi şekerini, tarçını ve kabartma tozunu ekliyoruz. Blendtec’i hamur döngüsünde çalıştırıyoruz ve kek harcımızı son haline getiriyoruz.
- Önceden yağlamış olduğumuz kek kalıbımıza kek harcımızı boşaltıyoruz ve bir adet muzu ortadan ikiye bölerek kek harcının üzerine yerleştiriyoruz.
- Önceden ısıtılan fırında 170cde 20- 25 dk boyunca pişiriyoruz,
Afiyet olsun!
Malzemeler
Bunlar da hoşunuza gidebilir
![Buğday Çimi Suyu](https://tarif.defya.com.tr/wp-content/uploads/2024/02/snapinsta-2-260x286.jpg)
![Ekşi Mayalı Ekmek](https://tarif.defya.com.tr/wp-content/uploads/2024/02/snapinsta-260x286.jpg)
![Besleyici Kış Çorbası](https://tarif.defya.com.tr/wp-content/uploads/2024/02/WhatsApp-Gorsel-2024-01-15-saat-11.04.18_da93e7da-260x286.jpg)
Yorum Yap