Glutensiz Unsuz Poğaça Nasıl Yapılır? I Sağlıklı Reçeteler

  • Görüntüleme
    692

 

Maya Kitchen’ın özel şefi Özlem Arıkan, sizler için un kullanmadan enfes bir poğaça tarifi hazırladı. Hawos Taş Değirmen ile hazırlanabilen bu lezzetli poğaça tarifini sakın kaçırmayın!

Hazırlanışı: Hawos Taş Değirmende 150 gram taneleri çekiyoruz ve eliyoruz. Yulaf Ezmesini Personal Blender’da öğütüyoruz. Karıştırma kabında kuru malzemeleri birleştirip tereyağı çatalla ezerek ekliyoruz yumurta, labne, hardal ve zeytinyağını da ilave edip birleşene kadar yoğuruyoruz. Disk halinde sarıp buzdolabında 30 dk dinlendiriyoruz. Çıkarıp 3 mm kalınlığında açıyoruz ve pişirilmiş iç malzemeleri koyup kapatıyoruz. Pekmezli karışımı fırça ile sürüp tuz serpiyoruz. 190 C sıcaklıkta 12-13 dk pişiriyoruz.

Afiyet Olsun!

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

İç malzemesi

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X