Ispanaklı Wrap

  • Görüntüleme
    614

Hazırlanışı :

Chia tohumuna 180 gr su ekleyin ve jel haline gelmesi için 1 saat bekletin. Keten tohumuna 180 gr su ekleyip, blender’ınızın baharat öğütme haznesinde jöle kıvamına gelene kadar karıştırın. Ispanakları yıkayıp salata kurutucuda kurutun, kuru olduklarından emin olmak için kağıt havlu ile silin ve gelişigüzel doğrayın. Maydanozu yıkayıp salata kurutucuda kurutun ve gelişigüzel doğrayın. Taze soğanların püsküllerini kopartın ve yıkayıp kağıt havlu ile kuruttuktan sonra 7-8 eşit parça olacak şekilde kesin. Kapya biberin çekirdeklerini çıkartıp, 4 parçaya bölün. Kuru soğanı da soyup 4 parçaya bölün. Çiğ ay çekirdeği ve kabak çekirdeklerini süzüp fazla sularını almak için kağıt havlu üzerinde bekletin.

Bütün malzemeyi doğrayıcınızda püre kıvamına getirin. Karışımı
2 adet Sedona Kurutucu tepsisine, kendi özel yapışmaz kağıdının (triflex sheet) üzerine, offset spatula yardımıyla 1 ⁄ 2 cm kalınlıkta tepsilerin kenarlarından 1 ⁄ 2 cm pay bırakarak dikdörtgen şeklinde yayın.

Kurutma süresi ve derecesi: 58 derecede 18 saat.

*Kurutma işleminin yarısında bıçağın arka yüzüyle karışımın kısa kenarından ve tam ortasından 2’ye bölün. 2 saat sonra karışımları offset spatula ile kaldırıp diğer yüzü yukarıya gelecek şekilde kurutmaya devam edin.

Raw food kriterlerine uygun kurutmak için:
Kurutucunuzu 65 derecede 2 saat ve 48 derecede 18 saat olarak ayarlayın. Kurutma işleminin yarısına geldiğinizde bıçağın arka yüzüyle karışımın kısa kenarının ve tam ortasından 2’ye bölün. 2 saat sonra karışımları offset spatula ile kaldırıp diğer yüzü yukarıya gelecek şekilde kurutmaya devam edin.

 

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X