Karabuğdaylı Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Görüntüleme
    951

 

Bu fit ekmeği çok seveceksiniz! Maya Kitchen’ın özel şefi Özlem Arıkan, sizler için Hawos Taş Değirmen ve Tribest Personal Blender ile karabuğday tohumlu sağlıklı ve lezzetli bir ekmek tarifi uyguladı.

Hazırlanışı: Hawos Taş Değirmende karabuğday ununu ince ayarda çekiyoruz ve eliyoruz. Tribest Personal Blender’da keten tohumu ve chia tohumunu öğütüyoruz. Karıştırma kabına su, tatlandırıcı, öğütülmüş keten ve chia tohumları ve sirkeyi koyup karıştırıyoruz ve 30 dk bekliyoruz. Kuru malzemeleri de diğer bir kapta karıştırıp sıvıların üzerine ekliyoruz, spatula ile karıştırıyoruz. Fırını 180C ye alarak ısıtmaya başlıyoruz. Baton kalıbı yağlayıp kağıtla kaplıyoruz ve hamuru içine aktarıp üzerini düzeltiyoruz. Üzerini tohumlarla kaplayıp 1 saat 10 dk pişiriyoruz, kalıptan çıkarıp tekrar fırına alıp artık kapattığımız fırında bir 10 dk daha pişiriyoruz. Tel üzerinde soğuttuktan sonra dilimlenmeye hazırdır. Hava almayacak şekilde buzdolabında 7-10 gün saklayabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X