- 22 Kasım 2018
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Melis Aran
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme572
Hazırlanışı:
Erik pestili bu tarifler içinde karakteristik özellikleri en belirgin olan pestilimiz. Diğerlerine oranla daha az tatlı; baharatlarla aroması zenginleştirilmiş olduğu için kullanım alanı farklılık göseteren çok özel bir tarif. Bu tariften ilhamla reçel ya da chutney yapmanizi da öneririz..
Erik pestiline başlamadan önce blenderınızın baharat öğütme haznesinde kabuklarını çıkarttığınız kakuleleri, karanfilleri ve anasonu toz haline gelene kadar karıştırın. Baharatın sadece 3 gr.’lık bir kısmını yukarıda belirtilen miktar için kullanacağız; kalanını farklı tarifleriniz için saklayabilirsiniz.
Çekirdeklerini çıkarttığınız erikleri kaynayan suyun içine atıp 4 dakika pişirdikten sonra bol buzlu suya alıp şoklayın.
Soğuduktan sonra hemen kağıt havlu ile kurulayıp erikleri tartın. 650gr kadar gelecek olan erikleri blendera alın ve 97gr kadar bal ile yani %15 oranında tatlandırın. Vegan alternatif için aynı oranda agave kullanın.
Eriklere 1 gr toz tarçın ve 3 gr da baharat karışımınızdan ekleyip blenderınızda homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın.
Süzdüğünüz karışımı Sedona kurutucunun özel kurutma kağıdını serdiğiniz (triflex sheet) 2 tepsiye kenarlardan 1cm pay bırakarak 4mm kalınlığında, offset spatula yardımıyla yayın.
Kurutma süresi ve derecesi:
Yorum Yap