Karnabahar Pilavı

  • Görüntüleme
    397


Karnabahar, en sevdiğiniz pilav, pizza hamuru, püre gibi bazı yemeklerde kullanılabilecekken göz ardı edilen bir karbonhidrat alternatifidir. Lif, potasyum ve C, K ve B6 vitaminlerinden çok zengin olan karnabahar, bir süper besin olarak kabul edilir. Bir su bardağı karnabahar, günlük C vitamini ihtiyacınızın % 154’ünü karşılar. Çok sağlıklı olmasına rağmen karnabahar pilavının kötü yanı, hazırlamasının çok zaman alıcı ve meşakkatli olmasıdır. Ama Blendtec blender kullanarak, karnabahar pilavının “ıslak doğrama” adı verilen bir yöntemle, ne kadar kolay hazırlanabileceğini göreceksiniz. “Islak doğrama” yöntemini neden mi kullanmalıyız? Çünkü bir bıçak ve bir kesme tahtası kullanmaktan çok daha hızlı, kolay ve temizdir de ondan. Su, pirinç tanesi kadar küçük karnabahar parçalarının haznenin üst kısmında yüzmesini sağlarken, büyük parçalar bıçağa doğru çekilerek mükemmel küçüklükte parçalara bölünecekler. Karnabaharları bir Blendtec blender ile sadece bir kaç dakikada pilavlık hale getirebilirsiniz!

Blendtec’le Pilavlık Karnabahar Nasıl Hazırlanır?

  1. Adım: Karnabaharları hazneye koyun
  2. Adım: Sebzelerin üzerini örtecek kadar su ekleyip kapağı kapatın.
  3. Adım: “Darbe” düğmesine 4-5 kez ya da karnabahar istediğiniz boyuta küçülene dek basın.
  4. Adım: Hazne içeriğini bir süzgeçe alarak süzün.
  5. Adım: Fırın tepsisine yayarak zeytinyağı ve baharatla çeşnilendirin.

Bu şekilde hazırladığınız karnabaharları istediğiniz bir pilav tarifinde kullanabilirsiniz. Videomuzdaki karnabahar pilavının yapılışı, aşağıdaki gibidir.

Yapılışı

  1. Fırını önceden 180 °C’ye ısıtın.
  2. Karnabahar parçalarının yarısını hazneye alıp üzerlerini örtecek kadar su ekleyin.
  3. Kapağı kapatıp, karnabahar parçaları pilav için yeterince küçük olana dek “Darbe” düğmesine 4-5 kez basın.
  4. Karnabahar parçalarını süzün ve diğer yarısı için aynı işlemi tekrarlayın.
  5. Karnabaharların üzerinde zeytinyağı gezdirin ve tuz ve biberle çeşnilendirin.
  6. Kenarları yuvarlak olan bir fırın tepsisine tek kat olarak yayın ve 15-20 dakika ya da karnabahar yumuşayana kadar fırınlayın.

Karnabahar pilavınızı fırın tavuk, somon ya da herhangi bir sebze yemeğinin yanında servis edebilirsiniz.

 

 

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X