- 22 Kasım 2018
- 1 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Melis Aran
- Zorluk: Kolay
- Görüntüleme1.508
Hazırlanışı:
Havuçları soyup 1,5cm kalınlığında kesin, kaynayan suya atıp, zamanlayıcınızı 10 dakikaya kurun; 10. dakikada havuçlara çekirdeklerini çıkarttığınız kayısıları da ekleyin ve 4 dakika daha birlikte pişirin.
14. dakikanın sonunda bol buzlu soğuk suyla dolu kasenize havuç ve kayısıları bir süzgeç yardımıyla alın ve malzemeler soğur soğumaz kağıt havlu ile silip fazla sudan kurtulun.
Bu aşamaya geldiğimizde malzemelerin toplam ağırlığı 1040 gr kadar olmalı. Karışıma 104 gr bal -vegan alternatif için aynı oranda agave- ve 4gr zerdeçal ilave edip blenderdan geçirin. Mutlaka süzün.
Karışımı Sedona Combo’nun yapışmaz kağıtlarının (triflex sheet) serili olduğu tepsilere, kenarlarından 1’er cm pay bırakarak 1⁄2 cm kalınlığında, offset spatula yardımıyla yayın.
Kurutma süresi ve derecesi:
Önce 65 derecede 4 saat sonra 55 derecede 16 saat
Yorum Yap