Kayısı Pestili

  • Görüntüleme
    167


Tek malzeme ile rafine şeker, nişasta eklemeden yapabileceğiniz kayısı pestili tarifi geldiii🥳

Püf noktaları👇🏻
– Olgun ve lezzetli bir kayısı kullanılmalı
– Kurutma makinesi yoksa güneşten faydalanılmalı ancak direk güneşte değil, dolaylı güneşi alan bir ortamda rengi bozulmadan kurutulmalı
– Nemli havada kurutulmamalı
– Yağlı kağıda dökerken incecik olmasına özen gösterilmeli

Püf noktalarına uyulursa yapılamayacak bir şey yok. Yaz günü pişirme yapmadan yapabileceğiniz nefis bir tarif🫠Yapamayanlar yazdığım püf noktalarına uymadıkları için sorun yaşıyorlar. En çok gelen sorulardan biri de “fırında kurutsak olmaz mı” olur elbette ama astarı yüzünden pahalıya gelir😉Son olarak ben iyi kuruttuğum için oda ısısında kavanozda muhafaza ediyorum ve küflenme olmuyor. Küflenme iyi kurutulmamaktan olur ❗️

Ben bu sefer dondurucudan çıkarttığım kayısılar ile yaptım. Hepsi babacığımın ağacından toplandı🫠Çözünmesini beklemeden kayısıları, mutfakta elim ayağım olan @defyaailesi blendtec robotumdan geçirdim. Daha sonra da kurutucuda 50 derecede yaklaşık 4 saat kuruttum ve gördüğünüz kıvamda, rengi bozulmadan nefis pestilim hazır oldu🫠🍑

Yapanlara afiyet olsun 🫠🍑🙋🏻‍♀️

Malzemeler

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X