Kurutucuda Kuru Dolmalıklar

  • Görüntüleme
    20

Malzemeler:

  • 25 – 30 adet kuru sebze (patlıcan, biber, kabak vb.)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet rendelenmiş soğan
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 su bardağı rendelenmiş domates (tercihen yazdan hazırlanmış konserve domates)
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1’er tatlı kaşığı sumak, tuz, nane, pul biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

 

Kuru Dolmalık Hazırlamanın Püf Noktaları:

    • Kuru dolmalıkları oyarken çok ince bırakmayın; kurudukça daha da incelirler. Burada Lurch Twister Oyacak kullandım.
    • Kabakların etli kalmasını istiyorsanız kabuğunu soymayın. Daha hızlı kurumasını ve yumuşak olmasını isterseniz soyabilirsiniz.
    • Lezzetini ve Mineralini Koruması İçin Uygun Bir Gıda Kurutucuda Kurutmak önemli.

Yapılışı:

  1. Derin bir tencerede su kaynatın ve kuru patlıcan ile kabakları ekleyin. Hafif yumuşayana kadar 5-10 dakika haşlayıp süzün.
  2. İç harcı için tüm malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştırın.
  3. Hazırladığınız iç harcı kuru sebzelerin yarısına kadar doldurun. Ağız kısımlarını hafifçe bastırarak kapatın.
  4. Dolmaların yanmaması ve dağılmaması için tencerenin altına ve en üste birer tabak yerleştirin.
  5. Kaynar suyu dolmaların bir parmak üstüne çıkacak şekilde ekleyin.
  6. Tencerenin kapağını kapatıp önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte 40-50 dakika pişirin.

Lezzetli Kuru Dolmalar İçin İpuçları:

Kuru sebzelerin içlerini tam doldurmayın; pişerken taşabilirler.

Pişme suyuna biraz nar ekşisi ve sumak ekleyerek daha ekşi ve lezzetli bir tat elde edebilirsiniz.

Piştikten sonra dolmaları hemen tencereden çıkarmayın, biraz dinlenmeye bırakın.

Servis esnasında üzerine ekstra zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun! 🥰

Malzemeler

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir