- 29 Ocak 2019
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Melis Aran
- Zorluk: Kolay
- Görüntüleme608
Hazırlanışı :
Keten tohumunu üzerine 75 gr su ilave ederek blender’ınızın
orta boy haznesinde jöle kıvamına gelene kadar çekin. Mısırları koçanlarının üst yapraklarını soyduktan sonra elinizle ortadan ikiye bölün. Doğrama tahtasının üstünde, böldüğünüz taraf yukarıya bakacak şekilde, mısırı dik tutarak bıçakla mısır tanelerini koçanların dibinden tahtaya sıyırın. Bu işlem bitince mısır tanelerini kalan bütün malzemeyle birlikte blender’ınızın büyük boy haznesine koyup püre kıvamını alana kadar çalıştırın.
Sedona Kurutucu’nun özel kurutma kağıdının serili olduğu 2 tepsiye, kenarlardan pay bırakarak, 3-4 mm kalınlığında yayıp kurutucuya koyun. Sekiz saat kuruttuktan sonra karışımı bıçağın arka yüzüyle (özel kağıdın yırtılmaması için, lütfen bıçağın keskin tarafını kullanmayın) 4×4 cm karelere ayırın. Tekrar kurutucuya koyup
4 saat sonra mısır cipslerinin arkalarını çevirin ve 2 saat de bu şekilde kurutun.
Raw food kriterlerine göre kurutmak için:
Sriracha sosu yerine 1 çay kaşığı tatlı toz biber veya acı toz biber kullanın. Sedona Kurutucunuzu 2 aşamalı olarak 65 derecede 2 saat ve 48 derecede 18 saat olarak ayarlayın. On saat kuruttuktan sonra karışımı bıçağın arka yüzüyle (özel kağıdın yırtılmaması için, lütfen bıçağın keskin tarafını kullanmayın) 4×4 cm karelere ayırın. Tekrar kurutucuya koyup altı saat sonra mısır cipslerinin arkalarını çevirin ve 4 saat de bu şekilde kurutun.
Yorum Yap