Pancarlı Tortilla

  • Görüntüleme
    284

 

Hazırlanışı
Suda haşladığım pancarı, piştikten sonra twister hazneye aldım ve püre haline getirdim. Pancarım pişerken de karnıyarık otu tozunu su ile hızlıca çırparak jel haline getirdim ve tüm malzemeyi bir kapta yoğurarak bir hamur elde ettim. Elde ettiğim hamuru 6 eşit parçaya ayırdım ve her birini merdane yardımıyla açarak yağsız tavada önlü arkalı pişirip, biz bezin üstüne aldım. Tavadan çıkan her tortillayı bir fırça ile yağladım. Dilerseniz pancar yerine balkabağı da kullanabilirsiniz.
Yapanlara afiyet olsun

Malzemeler

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X