- 29 Ocak 2019
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Melis Aran
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme545
Hazırlanışı :
Patatesleri yıkayın. Kabuklarını soymadan da yapabileceğimiz bu tarifte en önemli nokta patateslerin hepsinin 3 mm inceliğinde kesilmesi. Eşit inceliği tutturmak için mandolin ya da mutfak robotunun patates havuç doğrayıcısından yardım almak doğru olacaktır. Patatesleri soyduğumuzda çok hızlı kararacağı için önceden sosunu hazırlamış olmamız gerekmektedir. Patatesleri bir gece boyunca bekleteceğimiz bu sosu yapmak için patates dışındaki
bütün malzemeyi (biberiyeleri sapından ayırıp sadece iğne şeklindeki yapraklarını kullanın) blender’ınızın orta boy haznesine koyun ve sarımsak ve biberiye iyice küçülene kadar karıştırın.
Karışımınız hazır olduğunda patatesleri dilimleyin. Dilimleme işi bittiğinde patatesleri uygun bir kaseye koyup, patateslerin üzerine sosu dökün. Bütün patateslerin sosun altında kaldığına emin olduktan sonra kabın üzerini streçleyip buzdolabında bir gece bekletiniz. Kurutucuya koymadan önce patatesleri süzüp fazla sostan kurtulun. Patatesleri tek tek sırayla dizin. Kurudukça küçülecekleri için kenarlarının birbirine değmesinde sorun olmayacaktır, ancak üst üste gelmemelerine dikkat edin.
Raw food kriterlerine göre kurutmak için:
Sriracha sosu yerine 1 çay kaşığı tatlı toz biber, acı toz biber, isli paprika veya isot kullanın. Sedona Kurutucu’nuzu 2 aşamalı olarak 65 derecede 2 saat ve 48 derecede 18 saat olarak ayarlayın.
Recipe Reviews