Patlıcanlı Fajita

  • Görüntüleme
    27

Geleneksel fajitaya patlıcanlı ve bol sebzeli bir alternatif hazırladım bugün. Soya sosuyla
marine olmuş patlıcanın lezzeti sizi şaşırtabilir, mutlaka deneyin.

Patlıcanlı fajita
2 adet patlıcan
2 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
2 adet soğan
2-3 dal taze kekik
3 adet sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
1/4 bardak sıcak su

Marine patlıcan
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tütsülenmiş paprika

Ekşi kaju kreması
120gr çiğ kaju
60ml zeytinyağı
60ml limon suyu
1 adet arpacık soğan
1 çay kaşığı sirke
Tuz, karabiber
Gerekirse su ilavesi yapılabilir.

Yapılışı;
Patlıcanları mandoline yardımıyla incecik kesiyorum. Bu mandolin sebzeleri kolayca tutmayı
sağladığı için çok pratik oluyor, parmak kesme derdine son. Kalan malzemelerle karıştırıp en
az 1 saat marinasyona bırakıyorum. Kajuların üzerine su ilave edip 2 saat aktive ediyorum.
Zeytinyağını ısıtıp soğanların rengi kahverengiye dönene kadar, 6-7dk soteliyorum.
Sarımsakları ve kekiği ekleyip karıştırıyorum. Kestiğim sebzeleri ve marine olmuş patlıcanları
ekleyip 3-4 dakika karıştırıyorum. En son kimyon ve suyu ekleyip altını kısıyorum, sebzeler
yumuşayana kadar pişiyorum. Krema için tüm malzemeleri blendera alıyorum. Blendtec in
twister haznesi kajuları püre kıvamına getirmek için işimi kolaylaştırıyor, bu blenderı ve
kullandığım şahane mandolini @defyaailesi de bulabilirsiniz. En son ısıttığım lavaşların
üstüne ekşi krema ve fajita ekleyip, biraz kişniş ve sriracha sosla servis ediyorum.

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X