Patlıcanlı Fajita

  • Görüntüleme
    226

Geleneksel fajitaya patlıcanlı ve bol sebzeli bir alternatif hazırladım bugün. Soya sosuyla
marine olmuş patlıcanın lezzeti sizi şaşırtabilir, mutlaka deneyin.

 

Yapılışı;
Patlıcanları mandoline yardımıyla incecik kesiyorum. Bu mandolin sebzeleri kolayca tutmayı
sağladığı için çok pratik oluyor, parmak kesme derdine son. Kalan malzemelerle karıştırıp en
az 1 saat marinasyona bırakıyorum. Kajuların üzerine su ilave edip 2 saat aktive ediyorum.
Zeytinyağını ısıtıp soğanların rengi kahverengiye dönene kadar, 6-7dk soteliyorum.
Sarımsakları ve kekiği ekleyip karıştırıyorum. Kestiğim sebzeleri ve marine olmuş patlıcanları
ekleyip 3-4 dakika karıştırıyorum. En son kimyon ve suyu ekleyip altını kısıyorum, sebzeler
yumuşayana kadar pişiyorum. Krema için tüm malzemeleri blendera alıyorum. Blendtec in
twister haznesi kajuları püre kıvamına getirmek için işimi kolaylaştırıyor, bu blenderı ve
kullandığım şahane mandolini @defyaailesi de bulabilirsiniz. En son ısıttığım lavaşların
üstüne ekşi krema ve fajita ekleyip, biraz kişniş ve sriracha sosla servis ediyorum.

Malzemeler

Patlıcanlı Fajita

Marine Patlıcan

Ekşi Kaju Kreması

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X